Skip to main content

A RETRO LÁNGOS TÖRTÉNETE: 

A Retro Lángos, mely korábban az Arany János utcai metróállomás pavilonsorának adott otthont, ma már egy sokkal többet kínáló helyszínként büszkélkedik a belváros szívében. Ahol egykor csak egy szerény büfé állt, ma már egy igényesen kialakított ételbár várja vendégeit, egyedi hangulattal, kiülős terasszal és a magyar konyha egyik ikonikus fogásával, a lángossal.

ÚJ OTTHON, SZÉLESEBB KÍNÁLAT

A Retro Lángos története 2011-re nyúlik vissza, amikor a tulajdonosok az Arany János utcai metróállomás mellett nyitották meg az első büfét, amely rögtön a helyiek és a turisták kedvencévé vált. Az állomás felújítása miatt azonban új helyszín után kellett nézniük. Szerencsére nem kellett messzire menniük, a Bajcsy-Zsilinszky úton találtak új otthonra, ahol az újranyitás óta még többet kínálnak vendégeiknek: a Retro Lángos immár egy teljes körű ételbár, ahol a lángos mellett számos más finomságot is kipróbálhatnak az érkezők.

AZ ÜZLET LELKE: A LÁNGOS

A lángos, ez a magyar konyha gyöngyszeme, a Retro Lángos kínálatának középpontjában áll. A hagyományos receptek mellett a vendégek kipróbálhatják a kecskesajtos, a rukkolás vagy akár a bitang húsos változatot is, valamint számos egyéb, különleges kombinációt. Fontosnak tartják, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő lángost, így glutén-, laktózmentes és vegán változatok is szerepelnek a menün.

MODERN KÖRNYEZET, HAGYOMÁNYOS ÍZEK

A Retro Lángos nem csupán az ételeivel, hanem környezetével is hódít. A modern, mégis meghitt belső tér, a hangulatos terasz, a zene és a sportközvetítések teszik lehetővé, hogy a vendégek kényelmesen élvezzék a kiváló ízeket. Mindez, miközben a hagyományos magyar lángoskultúrát egy modern, dinamikus környezetben újraértelmezik.

A LÁNGOS, MINT KULTURÁLIS JELENSÉG

A Retro Lángos nem csupán egy ételbár; egy kulturális jelenség részese, amely sikeresen ötvözi a hagyományos magyar konyhát a modern vendéglátás igényeivel. A hely többször is megjelent már nemzetközi blogokban, utazási műsorokban, és az ételei rendszeresen szerepelnek a lángos toplistáin.

KÖZÖSSÉG A KÖZÉPPONTBAN

A Retro Lángos sikerének titka nem csak a kiváló ízekben és a barátságos környezetben rejlik, hanem abban is, hogy a vendégek közösséget alkotnak. Az ételbár kutyabarát, és bár az asztalfoglalás nem lehetséges, a gyors kiszolgálásnak köszönhetően mindenki megtalálja a számára ideális helyet. A Retro Lángos így vált Budapest egyik legnépszerűbb találkozóhelyévé, ahol a lángos szerelmesei egyaránt találkozhatnak.

A Retro Lángos, az egykor egyszerű büféből a belváros egyik kulcsfigurájává nőtte ki magát, ahol a hagyomány és a modernitás találkozik. Itt mindenki megtalálja a neki tetsző ízeket, legyen szó hagyományos vagy modern, húsos vagy vegán lángosról. A Retro Lángos nem csak egy hely, ahol jókat lehet enni; egy élmény, egy közösség, és egy darab Budapest szívéből.

Házhozszállítás

         

Címünk

1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 25.

Nyitvatartásunk

Hétfő – Vasárnap: 11:00 – 22:00