Skip to main content

Célunk

A Retro Lángos Budapest csapatával elkötelezettek vagyunk amellett, hogy aktívan hozzájáruljunk a közösség fejlődéséhez és a társadalom jobbá tételéhez. Ezt a törekvésünket nem is rejtjük véka alá: amellett, hogy külön deklarátumban is rögzítettük eme tevékenységünket, a gyakorlatban mind anyagilag, mind programokkal, ajándékokkal, valamint temérdek lángossal támogatunk hátrányos, nehéz sorsú gyermekeket, valamint különböző családokat és szervezeteket.

Kollégáink hozzáadott értéke

#legjobbcsapat

Ahhoz, hogy másokat segíthessünk, fontos, hogy mi magunk is szívünkön viseljük ennek fontosságát, és alapvető hozzáállásunkkal, attitűdünkkel a mindennapok során ehhez mérten tegyünk és viselkedjünk. Kollégáinkat is ennek megfelelően motiváljuk:

  • Minden munkatársunkat ösztönözzük, hogy vegyen részt a társadalmi felelősségvállalási programokban és eseményeken.
  • Önkéntesség: Bátorítjuk a kollégákat, hogy önkéntesként segítsenek a támogatott szervezetek munkájában.
  • Tudatosság és kommunikáció: Fontosnak tartjuk, hogy mindenki tisztában legyen a vállalat társadalmi szerepvállalási irányelveivel, és ezeket a mindennapi munkavégzés során is szem előtt tartsa.

Kiknek segítünk?

Gyermekeknek

Kiemelten támogatjuk azokat a programokat és szervezeteket, amelyek a gyermekek és fiatalok fejlődését szolgálják.

Hátrányos helyzetű családoknak

Támogatjuk azokat az intézményeket és kezdeményezéseket, amelyek a hátrányos helyzetű gyermekek és családok megsegítésére irányulnak.

Fogyatékkal élő társainknak

Támogatjuk a fogyatékkal élő személyeket és szervezeteket, amelyek segítik őket a mindennapokban.

Támogatott szervezetek

Büszkék vagyunk arra, hogy a tradíciókat követő éttermünkben nemcsak finom lángosokat kínálunk, de modernkori szemléletünkkel aktívan részt is veszünk közösségünk életében, és támogatjuk a jövő generációit. Hisszük, hogy egy vállalatnak nemcsak üzleti sikerre kell törekednie, hanem a közösségeinek és a társadalomnak is vissza kell adnia. Ezen elkötelezettségünk alapján folytatjuk tevékenységeinket, és továbbra is aktívan veszünk részt a környezetünk jobbá tételében.

Livi néni tábora

Évről évre támogatjuk Lívia néni táborait, amelyek különleges élményeket és tanulási lehetőségeket biztosítanak a gyermekek számára. Ezek a táborok hozzájárulnak a gyerekek szociális és érzelmi fejlődéséhez, valamint életre szóló emlékeket nyújtanak számukra. Anyagi támogatásunkkal és önkéntes munkánkkal járulunk hozzá a táborok sikeres megvalósításához, nyaranként pedig több száz finom lángost készítünk a gyerekeknek.

Kinek szól a tábor?

„Lívia néni táborai” immár 9. éve táboroztat autizmus spektrum zavarral küzdő, SNI-s, illetve rászoruló gyerekeket, és idén még nagyobb szükségünk van a támogatókra.

A tábor típusa

Kezdetben Színjátszó és Állatbarát táborok voltak, ahova minden gyermeket szeretettel fogadtak. Öt éve jutottak arra az elhatározásra, hogy kimondottan SNI-s gyerekeknek szerveznek Élmény és Kalandtáborokat. Az ötlet onnan jött, hogy kolláganőjük, Lea, és Lívia maga is speciális iskolában tanítottak évekig SNI-s gyerekeket, akik számára a táborozási lehetőségek nagyon korlátozottak, hiszen sokan nem merik, sokan nem tudják, és sajnos a legtöbben nem akarják felvállalni a gyerekekkel való foglalkozást.

„Megfizethető nyári táborok”

Negyedik éve zajlik a ,,Megfizethető nyári táborok” 7 hetes program, ahova a szülők mindössze 105 000,- Ft befizetése után tudják a 7 hetes táborra regisztrálni a gyermekeiket.

Kik segítenek?

Ez főleg néhány nagylelkű adományozó által támogatott program. A Víg Kalmár Étterem volt szinte az első, aki segítőként, támogatóként csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Hála nekik, minden héten isteni finom főzeléket ehetnek az ott táborozó gyermekek, akik számára már ezek a közös étkezések is rendkívüli élményt jelentenek.

Ezután jött a többi támogató is, ki étellel, ki programmal vagy olyan mértékű kedvezmények felajánlásával segíti munkájukat, amelyek nélkül ezeknek a gyerekeknek esélyük sem lenne részt venni a bárki más számára természetes és elérhető programokban.

Közös sikerek

Hihetetlen élmény, hogy egyre több gyermek fejlődésének lehetünk részesei, együtt örülhetünk a kisebb-nagyobb sikereknek!

Bár az öröm mellett ez persze mindenkitől komoly erőfeszítést igényel, de a legapróbb sikerélmény is kárpótol minden fáradtságért.

Cseppkő Gyermekotthon

A Cseppkő Gyermekotthonban élő gyermekek támogatása szívügyünk, hiszen a Gyermekotthon biztonságos menedéket nyújt azoknak a gyermekeknek, akik különböző okokból nem élhetnek saját családjukban. Az otthon célja, hogy szeretetteljes környezetben nevelje és támogassa a gyerekeket, amíg vissza nem térhetnek családjukhoz, vagy örökbefogadó szülőkhöz nem kerülnek. Közös lángosozással és ajándékprogramokkal kedveskedünk a gyerekeknek az ünnepek alkalmával.

Magyar Vöröskereszt

Évről évre támogatjuk a Magyar Vöröskereszt munkatársait, akik kiemelkedő segítséget és támogatást nyújtanak a rászoruló emberek számára. A Vöröskereszt munkatársai, kollégái számára ajándékkuponokat biztosítunk, ezzel is támogatva és elismerve munkájukat, erőfeszítéseiket.

Csatlakoznál?

Ha szívesen részt vennél karitatív tevékenységünkben, örömmel fogadjuk minden kedves vendégünk és együttműködő partnerünk támogatását. Amennyiben szeretnél hozzájárulni közösségi tevékenységeinkhez, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy keresd fel üzleteinket, ahol további információkat találsz aktuális gyűjtéseinkről és programjainkról.

Kapcsolat

Köszönjük, hogy velünk tartasz, és a Retro Lángos Budapest csapatával együtt támogatod közösségünk jobbá tételét!

Házhozszállítás

         

Címünk

1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 25.

Nyitvatartásunk

Hétfő – Vasárnap: 11:00 – 22:00