A lángos egyre növekvő népszerűségét időről időre górcső alá veszik. Van, aki örül annak, hogy ez a klasszikus magyar street food egyre több külföldi szívét is meghódítja, és van, aki nem érti, hogyan lehet egy ilyen egyszerű étel – amit régen a piacokon vagy a strandon ettünk – ma ennyire keresett a turisták körében. Sokan a hagyományos sajtos-tejfölösre esküsznek, a kísérletezőbbek szívesen kóstolják meg különlegesebb változatokban, a vadabbak bitang húsosan vagy az édesszájúak nutellásan.
Mi, a Retro Lángos Budapestnél, úgy gondoljuk, hogy a lángos egy egyszerű, mégis ikonikus magyar étel, amely méltán kapott helyet a divatos street foodok között és szívügyünk, hogy a lehető legjobb minőségben készítsük el – frissen, gondosan és szívvel. Kapunk néha hideget-meleget a lángosvariációinkra, de nekünk a lángos egy ihletet adó étel, amelyhez minden feltét passzol, ha jól kombinálod. Alapszabály van: a lángos friss, az alapanyag minőségi legyen!
A frissesség a konyhában kezdődik
A mi lángosaink a látványkonyhában sülnek, minden nap frissen dagasztott tésztából, amit a konyhában készítenek. Friss olajat használunk, amit sütés után lecsepegtetünk, így lesz meg az ideális ízvilág és aranybarna külső. Kiemelten figyelünk arra, hogy a lángos mindig frissen, forrón, ropogósan kerüljön a vendégekhez – pontosan úgy, ahogyan a legfinomabb.
A gluténmentes lángosaink apró kivételek, hiszen nem a látványkonyhában készülnek, hanem külön térben, kizárólag erre a célra kialakított helyiségben, külön eszközökkel és alapanyagokkal, hogy a gluténérzékeny vendégeink is élvezhessék a lángosélményt.
A lángos végigkísérte a felnőtté válásunk
A Retro Lángos Budapest családi és baráti vállalkozás. A tulajdonosok gyerekkoruk óta ismerik egymást és mindhármuknak meghatározó étel volt az életükben. Ádám már az általános iskola befejezése után beleszeretett a lángossütésbe és onnantól minden nyáron ő volt a strandok lángos királya, unokatestvére Krisztián fiatalon ott sürgött forgott a bátyjai körében, akik a lángossütödében dolgoztak. Ádám és Dani még általános iskolában ismerte meg egymást és azóta is jóbarátok. Dani egy olyan családban nőtt fel, ahol többgeneráció óta lángossütéssel foglalkoztak, még a nagyszülei indították el egy piaci bódéban a vállalkozást, amit utána szülei vittek tovább. Ádám 2011-ben nyitotta meg az Arany János utcai kis büfében a sütödét, ahol minden a klasszikus recepttel és a vendégekkel való közvetlen kapcsolattal kezdődött. A kis bódéból mára a Retro Lángos Budapest két étteremmé nőtte ki magát, de a filozófiánk nem változott: tisztán, jó alapanyagokkal, őszintén.
Minden nap fontos
- Márkánk alapja: gyorsaság, frissesség és minőség.
- Minden lángos frissen sül a vendégek szeme láttára, a látványkonyhában, forró és friss olajban.
- Mindig friss, minőségi alapanyagokkal dolgozunk, gondosan válogatva.
- Tanulunk és fejlődünk minden nap! A Retro Lángos Budapestnél minden visszajelzést komolyan veszünk — a pozitívakat és azokat is, amelyekből tanulni tudunk.
- A márkánk mögött egy elkötelezett, keményen dolgozó csapat áll, akiknek célja, hogy minden vendég a lehető legjobb élményt kapja.
- A Retro Lángos Budapest több hazai és nemzetközi médiumban – például a CNN Travel, NBC – pozitívan szerepelt, mint Budapest egyik ikonikus street food helye.
- És ami talán a legfontosabb: a lángos nálunk mindig szívvel-lélekkel készül.
Ahogy a vendégek látnak minket
Naponta több száz elégedett vendég fordul meg nálunk, és ez a legjobb visszajelzés számunkra. Mára több mint 18 000 vendégértékelés érkezett hozzánk a Bajcsy-Zsilinszky úti étteremről, és a 4,6-os átlagunk számunkra nemcsak egy szám, hanem megerősítés: az emberek szeretik, amit csinálunk – és ez a legnagyobb elismerés, amit kaphatunk.
Ahogy egyikük írta:
„Fantasztikus étel! Ha lángost szeretnél enni, csak ajánlani tudom ezt a helyet. Ez volt életem legjobb lángosa – és valószínűleg a legjobb, amit valaha ettem. Elég, ha a klasszikus sajtos-tejfölös-fokhagymásat választod, vagy a magyaros verziót ropogós szalonnával és friss lilahagymával – ígérem, nem fogsz csalódni.” – Michael, 2025
Egy törzsvendégünk kommentje az új éttermünknél:
“15 éve eszem retro lángost, szerintem mindent elmond. A felszolgálás is szuper! :)” – Peter, 2025
Az ilyen kedves üzenetek nap mint nap emlékeztetnek minket arra, hogy érdemes ennyi figyelmet, energiát és szeretetet beletenni minden egyes lángosba. Idén új egységet is tudtunk nyitni, amely számunkra egy újabb mérföldkő volt és nélkületek nem sikerülhetett volna! Ezt köszönjük!
Retro Lángos Budapest
Frissen. Őszintén. Szeretettel.